In 2010 besloten Blue Mickey en Leander voor langere tijd een samenwerking aan te gaan, gebaseerd op een wederzijdse waardering voor elkaars werk. Met elk optreden creëren ze een intieme sfeer met een donkere ondertoon. In november 2014 is hun debuutalbum Between the devil and the deep blue sea verschenen.

Een liefde voor taal is de grootste aantrekkingskracht tussen de twee en vormt de basis van de samenwerking. Het vertellen van een verhaal is een belangrijk uitgangspunt van de liedjes, waarbij de teksten altijd centraal staan. Hierin, en ook muzikaal, zijn ze van grote invloed geweest op elkaars ontwikkeling en vervullen ze die rol nog steeds.

Samen vertolken ze elkaars liedjes en zijn daarbij altijd op zoek naar de juiste toevoeging om het verhaal zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Verwacht een intieme sfeer waarbij elk liedje een geheel eigen stemming teweeg brengt. De muziek wordt verbonden door een ietwat melancholische ondertoon die het hele optreden blijft hangen.

Bijdragen van verschillende muzikanten zorgen voor een extra dimensie in de muziek. Ook hier is de samenwerking gebaseerd op de inhoud. Niet alleen de kundigheid van de muzikant speelt daarbij een rol, maar vooral diens ideeën over muziek. Elk liedje wordt zo muzikaal opgebouwd uit verschillende invalshoeken die samen de tekst ondersteunen. Omdat er sprake is van een wisselende samenstelling van muzikanten is elk optreden uniek.